Børn og kampkunst
Kampkunst er for alle aldre. Meget unge udøvere skal dog have særlig opmærksomhed. Vi har altid haft stor succes med at træne de helt unge. Vi har særskilte børnehold, så træningen kan foregå fuldt ud på deres præmisser.
Børnene lærer disciplin, selvtillid, selvforsvar, samarbejde, og får desuden en vennekreds udenfor skole og institutioner mm. Vi har kun positive tilbagemeldinger, fra alle forældre til vores helt unge medlemmer.
Alle børneholds instruktører er særligt udvalgte, og yderst kvalificerede. Vi forbeholder os retten til at vurdere om barnet er modent nok. Børnehold starter fra 5 år.
Børn har trænet kampkunst i århundreder. I østen (Japan og Kina) har der længe været tradition for at man sendte sine børn til en Kampkunst-mester. Mesteren var så barnets mentor og vejleder.
Vi kender alle Kæmpestore børnehold i Shaolin templet osv. I østen bliver det anset som en meget stor ære når ens barn bliver accepteret af en dygtig mester.
I dag bliver børn i Asien stadig henvist til private mestre, men kampkunsten er også rykket ind i skolesystemet. Næsten alle skoler i Japan har kampkunst som obligatorisk fag. Kampkunst er en af de eneste ”sportsgrene” der forener krop og sjæl, med moralsk indlæring.
Tokyo er en millionby med ca. 30 000 000 indbyggere. Kriminalitet, vold mm. Er faktisk næsten ikke tilstede. Muligvis har opbygningen i skolesystemet og kampkunsten, været med til at skabe dette fredelige samfund. Et er sikkert volden er mindre i Tokyo end f.eks. København.
Det er bevist at det er sundt at bevæge sig, samtidigt er det bevist at indlæringsevnen bliver meget bedre når man bevæger sig og har et sundt legeme.
Disciplin bliver trænet fra første dag barnet kommer til træningen. Disciplinen gør at barnet fungerer bedre i samfundet og kan fokusere på sit potentiale. Kampkunst bliver ofte brugt til at rette op på unge og børn der har det svært.
Der er mange dyder, i dette tilfælde barnet, kan lære i kampkunsten, samarbejdsfærdigheder, selvtillid, selvbeherskelse, fokusering, motorik, styrke, selvforsvar, ansvar, disciplin, og kraften til at vide hvad der er rigtigt og forkert mm.
Kampkunst burde være obligatorisk i danske skoler også.
Når et barn stiller op i et stævne, vinder barnet allerede så snart det deltager. Der er forskel på at stille op i en fodbold turnering og på at stille op i f.eks. frikamp. Når barnet overskrider denne naturlige frygt og barriere, vil barnet fremover have mindre frygt, når denne står overfor andre vanskeligheder i livet. Når barnet vokser og har deltaget og overvundet frygten (på en positiv måde) flere gange, bliver indstillingen til sværheder ændret og barnet opfatter modgang som udfordringer, hvilket er meget positivt på længere sigt, og for barnets fremtid.
Vi som voksne har pligt til at træne/opdrage vores børn, så de klarer sig godt fremover i livet, ikke kun for barnets skyld, men også for samfundets.
Vi gør altid vores børn, i vores klubber opmærksomme på, at alle der deltager vinder, og at det er den indre kamp der tæller højest. Det er dog også sundt for børn at lære at tabe og vinde. Ikke med samme sind, men på en positiv måde.
Det drejer sig altid om at gøre sit bedste og når man har gjort det kan man ikke gøre mere. Det kan godt være svært for et barn at forstå et nederlag. Derfor er det også vigtigt at forældre arbejder med deres børn og forklarer at alle der deltager er vindere.
I Yo in kan, Sydsjællands kampkunstcenter er vi stolte af vores børn og er klar over at det er dem der skal føre traditionen videre.Børn kan mere end de selv tror, og dobbelt så meget som deres forældre tror.
I Yo in kan Næstved har vi et decideret børnehold til de helt små fra ca. 5 til 7 år. I træningen indgår der seriøs kampkunst-træning, men også en masse sjove lege.
træningen er ingen decideret stilart, men en blanding af alle stilarter, samt metoder til at få bedre kropsforståelse (forening af krop og sind). Kampen er hele tiden til stede, men "pakket ind" i en mere let tilgængelig indlæringsproces for de helt små!. På dette hold fokuserer vi mere på det motoriske,selvbeherskelse, fokusering samt diciplin.
Når barnet så er ca. 8 år, vælger det hvilken stilart det gerne vil træne!!