Brazilian_SeMere

Brazilian Jiu Jitsu


er en Kampkunst og kampsport, der fokuserer på nærkamp, grappling, Submission Wrestling og især Gulvkamp. Der er altid fokus på at komme i en dominerende position, samt bruge låse, strangulerings-teknikker mm. Til at få modstanderen til at give op.

 

For at give en hurtig forklaring/sammenligning til nybegynderen, minder Brazilian Jiu Jitsu om Brydning og Judo, blandet sammen (og en hel masse mere). Kampen starter stående, men ender næsten altid på gulvet.


BJJ er designet sådan at en mindre og svagere person med den rigtige teknik, med succes kan forsvare sig mod en større og stærkere angriber. BJJ kan trænes af alle (kvinder, mænd, drenge og piger i alle aldre). Det kan trænes for konditionens skyld, som selvforsvar, som sport (deltage i stævner/konkurrencer) mm.

 


Sparring (også kaldet at rulle), er en stor del af træningen. Der kommer altid sved på panden!

I BJJ bruger vi meget tid på sparring imod en levende og modstridende modstander/partner. Udøveren får dermed mulighed for at teste, og udvikle deres færdigheder under realistiske forhold. I Yo in kan får den enkelte den nødvendige træning, til at forbedre det individuelle niveau, både på det fysiske og tekniske niveau. Vi kaster ingen ud i noget, de ikke er klar til.

Billede af Royce Gracie en af de største kæmpere nogensinde. Vinder (armbar) her en Kamp i Ultimate Fighting.

Brazilian Jiu Jitsu


er Hård træning, men Der også tid til et Grin :-)


vi gør meget ud af at have det sjovt imens vi træner. Vi ruller med hinanden og har det godt. Vi kommer tæt på hinanden og danner gode kammeratskaber.

Fordele til udøveren


Udover at være et meget effektivt selvforsvars-system, Giver BJJ med garanti øget muskelstyrke og volume, smidighed, motorik og kordination, samt en forbedret kondition.


Udover det bliver man også mere mentalt ”sund” pga. forøget selvtillid, man skaber nye venskaber, og alt stress elimineres på måtten.

Augusto Ferrari


I Yo in kan er vi meget stolte af at træne under Augusto Ferrari, fra Brasilien. Augusto har en meget lang række vigtige sejre indenfor sporten, ( Bla. sølvmedalje til verdensmesterskaberne) og er absolut en af de bedste i verden. Han er sort bælte i Brazilian Jiu Jitsu.

 

Augusto Startede med Judo som helt ung og trænede dette ca. 2 år. Efter at have trænet lidt Brazilian Jiu Jitsu, var det dog sikkert at det var det han ville bruge sine kræfter på. Det resulterede i en lang række utrolige resultater, og viden indenfor kunsten. Augusto Besøger Yo in kan ca. 3 gange om året, og vores chefinstruktør Nikolaj Visti Jensen tager til Brasilien hvert år. Udover at være en formidabel kæmper, er Augusto også en meget vel afbalanceret personlighed, og altid spændende at træne, og være sammen med. Augusto Ferrari har trænet under Mange store mestre, og er sparringspartner med bl.a Leandro Lo.

Brazilian Jiu Jitsu som Sport


Yo in kan er selv arrangør af egne  BJJ stævner!

I hele verden bliver der afholdt store stævner i Brazilian Jiu Jitsu. Man vinder en kamp på Point ved at komme i fordelagtige positioner, eller vinder ved at lave låse, stranguleringer så modstanderen klapper/giver op.


Det er også muligt at stille op i andre stævner Submission Wrestling, Grappling mm. Sporten er meget sikker og der er meget sjældent skader. Der findes stævner både Gi og No Gi.

 

Yo in kan er arrangør af et af Nordens største stævner indenfor sporten! NORDIC OPEN BJJ AND GRAPPLING .


Stævner er en rigtig god måde at måle sg selv, i forhold til andre. I yik har vi en meget lang liste af virkelig flotte resultater indenfor sporten. Mange danske titler, Europa mestre, og verdens mestre.


Vi sender gerne vores junior og senior kæmpere afsted til stævner, når de selv og vi mener de er klar.

Gi / No Gi


I Brazilian Jiu Jitsu træner man både med Gi ( dragten der stammer fra Japan) og uden Gi F.eks. shorts og T-shirt. I Yo in kan Træner vi primært med Gi, men træner også uden Gi et par gange om måneden.

 

Træning med Gi gør at kampen bliver meget teknisk, da der er en masse at holde fast i. Det er dog vigtigt også at træne uden Gi, da det giver en lidt anderledes kamp. Her er der selvfølgelig ikke så meget at holde fast i. Det er ikke de samme teknikker der er anvendelige med Gi og uden Gi. Derfor træner vi begge.


I Yo in kan har vi ingen krav om hvordan ens gi skal se ud, eller hvilken farve. Det mest normale er Hvid, Blå eller Sort.

YO IN KAN og BJJ


I 2003 Mødte Yo in kan Chefinstruktør Nikolaj Jensen, Augusto Ferrari for første gang. Nikolaj tog efter at have boet/trænet i Japan i 5 år til Brasilien, for at bo der 3 mdr. Her tog han rundt i forskellige klubber for at finde en dygtig træner / læremester i BJJ.

 

I nummer 3 klub stødte han på Augusto Ferrari. Der var ingen tvivl det skulle være ham. Dette var startskuddet på et fantastisk venskab på, og udenfor måtten. I Yo in kan får du muligheden for at komme rigtig tæt på en af verdens bedste.

Hvor startede det?


Lige siden tidernes morgen har mennesket, fundet på teknikker for at kunne besejre andre.

Jiu Jitsu,s historie er mere end 2 000 år gammel. Kinesisk Budhistiske munke var pga. deres religion forbudt at forsvare sig med våben. På deres lange rejser blev de overfaldet af banditter, lovløse og brutale stammer. Derfor blev det nødvendigt at kunne våbenløs selvforsvar.

 

De udviklede derfor teknikker baseret på menneskets vitale punkter, samt hvordan man effektivt neutraliserede angriberen. De udviklede et specielt system, der passede til deres fysiske tilstand. De var hverken stærke eller særlig store, derfor var det nødvendigt med mere effektiv teknik. Efter dette krydsede Jiu Jitsu Kinas grænser og nåede til Japan. I Japan ( af de Japanske samuraier) blev teknikkerne kultiveret, forbedret og perfektioneret.

 

I Japan fik det navnet Ju-Jutsu. I meget lang tid var Ju Jutsu den mest trænede (uden våben) kampkunst i Japan. Indtil Judo,en kom frem som sport.

Fra Japan til Brasilien


Rickson Gracie, en af Gracie familiens top kæmpereConde Koma underviser i No Gi på billedet.

Den Japanske mester Mitsuo Maeda, også kendt som Conde Koma. Kom til Brasilien som diplomat. I Belém, Pará mødte han en Brasilianer ved navn Gastáo Gracie. De udviklede et stort venskab.


Conde Koma var udsendt af Kodokan Judo i Japan. Conde Coma var mester i Judo, og han begyndte at undervise Gastáo,s søn Carlos Gracie i Jiu Jitsu, eller på det tidspunkt Judo. Efter Carlos havde lært kunsten begyndte han at undervise sine Brødre. Gracie familien videreudviklede kunsten og såede de første korn til det vi i dag kalder Brazilian Jiu Jitsu.

BJJ Blev gjort mere moderne, og teknikkerne tilpasset så alle kropsbygninger kunne bruge teknikkerne effektivt.

Hvad betyder Jiu Jitsu?


Japanske tegn (kanji) brugt I BJJ, Korrekt udtale Ju Jutsu

Jiu betyder mild / blød / Eftergivende og Jitsu kunst/teknik. Faktisk er det Japanske tegn der bliver brugt i Brazilian Jiu jitsu forkert, korrekt udtale af tegnet er Ju Jutsu. I vesten har denne fejl været, brugt så længe at det bare har hængt ved. Ikke desto mindre er Brazilian Jiu Jitsu så meget videreudviklet at der er tale om en ny stil. Defor er der absolut intet i vejen for at Stilen hedder Jiu Jitsu.

Traditionel og Brazilian jiu Jitsu læner sig selvfølgelig op ad hinanden (hvilket for øvrigt næsten alle stilarter gør).

 

BJJ har bare været, og er stadig udsat for en voldsom eksplosion af nye teknikker og metoder. BJJ er i voldsom vækst og det samme gælder, stilens teknikker. I dag findes der mange varianter af Brazilian Jiu Jitsu, forskellige forbund, skoler osv.

 

Brazilian Jiu Jitsu er en meget levende stilart, og det forventes ikke at stilartens voldsomme udvikling vil stoppe i nærmeste fremtid.

 

 

Chefinstruktør i

Yo in kan

Nikolaj Visti Jensen


Stiftede første gang bekendtskab med BJJ i Japan. Desværre havde han på det tidspunkt ikke den fornødne tid til at træne stilen seriøst. Det var først i Brasilien 2003 at han begyndte at træne seriøst. Han har trænet under Augusto Ferrari lige siden.

 


Han er Brasiliansk Gift, og taler flydende portugisisk. Hvert år er han på ferie og træningsophold i Brasilien.

 

Han har trænet under mange andre instruktører både i Japan, Europa og Brasilien, på seminarer speciel-træninger mm.


Sensei Nikolaj Modtog sort bælte i BJJ 2013. 


Autentisk træning


I Yo in kan forsøger vi at tilrettelægge og udføre træningen så den bliver på samme måde som den er i Brasilien. For at vores medlemmer kan blive så dygtige som muligt, og samtidigt får en total oplevelse af træningen.

 

Vi tilrettelægger og udfører årligt træningsophold i Brasilien, og får Augusto Ferrari til Danmark, så ofte som muligt. Vi er stolte af at kunne tilbyde 100% Autenstisk Brazilian Jiu jitsu.

 

Jan Ivan Hansen Modtog Sort bælte i 2016.