MMA_SeMere

Mixed Martial Arts (MMA)


er en moderne kampkunst, hvor deltagerne forsøger at vinde over hinanden ved at benytte sig af en række kampsportsteknikker fra forskellige kampkunst stilarter; heraf navnet Mixed Martial Arts.


Kampsporten blev introduceret i 1993 i form af "Ultimate Figthing", af Gracie familien fra Brasilien (Familien der grundlagde Brazilian Jiu Jitsu/BJJ). I dag er kampsporten kendt under navnet Mixed martial arts (MMA).


Det der var nyt i regelsæt var at man kæmpede både stående, og kampen fortsatte på gulvet. Så man blandede stående og gulvkamp. Derfor kunne eksempelvis stående kæmpere boksere, thaiboksere, karate mm., og gulvkæmpere brydere, judo og Brazilian jiu jitsu mødes og kæmpe på tværs af stilarter.


I dag er sporten blevet meget populær og regnes for en af verdens hurtigst voksende sportgrene. I dag træner de fleste kæmpere både i stående og gulvkamp.


Aktiv kæmper / Fighter

I Yo in kan, Sydsjællands kampkunstcenter opfordrer vi til at man ikke "kun" træner MMA. Hvis man vil være aktiv kæmper og have kampe. Vil vi helst bygge vores kæmpere op, udfra en eller flere af vores andre stilarter. Dvs. at man bør træne min. en af vores andre stilarter også  (her foreslår vi enten BJJ, MUAYTHAI, KARATE, KUNG FU), men gerne flere samtidigt, og helst 1 stående og  BJJ (vores gulvkamp stilart).

Vi prøver at gøre vores kæmpere til eksperter i min. stående eller gulv, og sørger for at de har en god basis i det element de ikke er eksperter i. Det er dog klart at foretrække at være ekspert i begge, men kræver også mange timer i træningsalen.


Man kan selvfølgelig også træne som hobby udøver. Det er hvor man ikke ønsker at stille op i kamp, men bare træner for at komme i god form på en spændende måde.


man kan sagtens "nøjes" med at kun træne MMA. Man behøver ikke træne flere stilarter.


Hvis du er i tvivl eller evt. har spørgsmål, så kom op i klubben, og få en snak om hvad der måske passer bedst til dig.

For vores begyndere kæmper vi under DMMA-Danish martial arts forbunds regler. Når vi mener kæmperen / og kæmperen selv føler at være klar til at deltage i stævner.


MMA C-CLASS Her er slag og spark tilladt i stående, og på gulvet er susbmissions tilladt, men det er ikke tilladt at slå og sparke på gulvet.


MMA B-CLASS Slag, spark er tilladt i stående, og kampdygtig position på gulvet, submissions er tilladt på gulvet.


MMA proffesionel. her kæmpes under forskellige forbund, og forskellige arrangører. slag, spark, albuer, knæ er tilladt i stående. Slag og spark er tilladt i gulv, samt submission. Regler kan veksle og bliver ofte aftalt før kampene.